Om elektrolyse

Elektrolyse (Epilasjon)

Elektrolyse er en trygg og effektiv behandlingsmetode for permanent hårfjerning. Metoden ble utviklet av Dr. Charles Michel allerede i 1875 for behandling av inngrodde øyenvippehår – en sykdom som i verste fall kunne føre til blindhet. Metoden ble raskt akseptert av hans medisinske kollegaer, og siden tilrettelagt for behandling av uønsket hårvekst på ansikt og kropp. Siden den gang har metoden utviklet seg og gjennomgått forbedringer, men den samme grunnleggende teknikken benyttes fortsatt.

Elektrolyse eller epilasjon som det også kalles, utføres ved å føre en tynn, strømførende engangsnål inn i hårsekken som skal behandles. En svak elektrisk strøm tilkobles nålen, og strømmen ødelegger 2/3 av hårsekken enten ved hjelp av varme eller kjemiske reaksjoner.

Det finnes tre ulike varianter av elektrolyse, Galvanisk, Thermlyse og BLEND. BLEND-metoden er den mest moderne, effektive og utbredte metoden blant seriøse epilasjonsterapeuter. Hos Oslo elektrolyseklinikk bruker vi utelukkende BLEND-metoden.

Gjør det vondt med elektrolyse?
Enkelte synes behandlingen er smertefull og beskriver den som en sviende, stikkende varme, men de fleste synes smerten er moderat og til å holde ut. Vi reagerer forskjellig på smerte og hver og en må selv bestemme, i samråd med terapeuten hvordan man ønsker behandlingen gjennomført. Korrekt utførelse av elektrolyse skal ikke gi arr. Noe rødhet og kanskje hevelse i behandlingspartiet kan forekomme, men det trekker seg tilbake og forsvinner etter kort tid.

Velkommen til behandling hos oss.